Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή λαχανικά στον ατμό, και ένα ελληνικό Chardonnay στο ποτήρι.
Υλικά
- 4 μικρά ψαρονέφρια (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα κόψει κατά μήκος στη μέση)
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε κυβάκια
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη αποξηραμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν χωρούν όλα μαζί στο τηγάνι, τα φτιάχνουμε σε δύο δόσεις. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για περίπου άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια με τα πράσα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι (ή τη ρίγανη). Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να μείνει χωρίς πολλά υγρά. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει γίνει (αν είναι κόκκινο στο εσωτερικό του), προσθέτουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά.
Στο ποτήρι μας: Το ψαρονέφρι θα αναδειχτεί με ένα ελληνικό Chardonnay που έχει ωριμάσει σε δρύινο βαρέλι.