Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια υπέροχη συνταγή για λεμονάδα χωρίς βράσιμο, με συμπυκνωμένο άρωμα.
Ελένη Ντουντουνάκη
Υλικά
- 4 ώριμα, ζουμερά λεμόνια
- 250 γρ. ζάχαρη
- 750 ml νερό
Μυστικά
- Αν η λεμονάδα μας φαίνεται αρκετά δυνατή, τότε γεμίζουμε τα ποτήρια μας κατά τα 2/3 και απογεμίζουμε με παγωμένο νερό ή σόδα.
- Επίσης ένα γενικός μπούσουλας για τη λεμονάδα είναι ο εξής: 1 φλιτζ. τσαγιού λεμονοχυμός, 1 - 11⁄2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) και 3 φλιτζ. παγωμένο νερό.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα χωρίς βράσιμο, αρχικά καθαρίζουμε τα λεμόνια με το πίλερ, αφαιρώντας το κίτρινο μέρος της φλούδας.
- Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε λεμόνι στα 8 (άρα συνολικά έχουμε 32 κομμάτια) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
- Έπειτα, στύβουμε τα λεμόνια μέσα στο ίδιο μπολ με τη ζάχαρη. Θέλουμε 250 ml λεμονοχυμό.
- Τις στυμμένες λεμονόκουπες τις αφήνουμε σε άλλο μπολ μαζί με το νερό.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα τον χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αδειάζουμε σε καθαρό μπουκάλι.
- Σουρώνουμε το νερό από το μπολ με τις λεμονόκουπες το οποίο θα έχει αρωματιστεί ευχάριστα και το προσθέτουμε στο μπουκάλι.
- Ανακατεύουμε καλά και είτε σερβίρουμε αμέσως μαζί με μερικά παγάκια είτε φυλάσσουμε μέσα στο ψυγείο (διατηρείται έως 3 μέρες).