Συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων με αγαπημένες συνταγές με θαλασσινά από τις ψαραγορές Βlue Island.
Για την περίοδο των νηστειών και όχι μόνο.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
250 γρ. νερό
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
80 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. μουστάρδα
20 γρ. μέλι
Χυμός από 1 λεμόνι
1/4 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
Αλάτι - πιπέρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ
500 γρ. σουπιές καθαρισμένες και τα πλοκάμια τους από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
20 γρ. ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λεμόνι, σε φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τον ζωμό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, γυρίζοντάς τις πατάτες μας κατά διαστήματα. Τοποθετούμε τις σουπιές σε πάγκο εργασίας και τις χαράζουμε ελαφρώς από την εσωτερική τους πλευρά που είναι πιο μαλακή, με ένα μαχαίρι, σε ρόμβους. Ρίχνουμε τις σουπιές και τα πλοκάμια τους σε μπολ μαζί με το ελαιόλαδο
και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις σουπιές σε δόσεις στο καυτό τηγάνι με το σημείο που χαράξαμε από κάτω και τις ψήνουμε 2-3 λεπτά συνολικά, γυρίζοντας μια φορά την κάθε δόση. Σερβίρουμε τις σουπιές με πατάτες, φέτες λεμονιού, μαϊντανό, έξτρα ελαιόλαδο και πιπέρι