Η νηστεία είναι μια ευκαιρία να αποτοξινωθούμε και να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο υγιεινή και γιατί όχι απολαυστική! Δεν έχετε παρά να κάνετε πρώτα μια βόλτα από τις ψαραγορές Blue Island.
Υλικά
45 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και περισσότερο για το σερβίρισμα
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 x 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
125 γρ. λευκό κρασί
300 γρ. μακαρόνια λινγουνι
450 γρ. καθαρισμένο baby καλαμάρι από τις ψαραγορές Blue Island (πιο μεγάλα καλαμάρια κομμένα σε λωρίδες και τα πλοκάμια σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς)
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που να χωράει τα μακαρόνια αργότερα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τις 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο, ανακατεύοντας περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να κοχλάσει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Ψήνουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν στραγγίσουμε, θυμόμαστε να αφαιρέσουμε ένα φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών.
Όταν η σάλτσα έχει μαγειρευτεί για 10 λεπτά, ανακατεύομε μέσα το καλαμάρι. Επιστρέφουμε στη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει με το καλαμάρι για ακόμη 3 λεπτά, οπόταν το καλαμάρι θα πρέπει να παραμείνει τρυφερό. Προσθέτουμε μερικές κουτ. σούπας νερό ζυμαρικών στη σάλτσα στη συνέχεια και ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια, προσθέτοντας περισσότερο από το νερο μαγειρέματος εάν αισθανθούμε ότι η σάλτσα το χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό στο σερβίρισμα.