Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΝηστεύουμε νόστιμα και υγιεινά με την αύρα της θάλασσας στο πιάτο μας, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά απο τις ψαραγορές Blue Island.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 60 ml χυμό από λεμόνι
- Ρίγανη
Διαδικασία
- Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι ή χαμηλή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το χταπόδι κι αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τότε ακόμα 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και ψήνουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με μια ελαφριά σάλτσα. (Αν το χταπόδι δεν έχει μαλακώσει, επαναλαμβάνουμε με ακόμα 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.)
- Τελειώνουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στη φωτιά για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Ταιριάζει ωραία με τηγανητές πατάτες.