
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΑναλόγως διάθεσης και περίστασης απολαβάνουμε γαρίδες σουβλάκι, crumble με σολομό, λαβράκι ή τσιπούρα φιλέτο. Κάθε μέρα έχουμε μια διαφορετική αφορμή για επίσκεψη στις ψαραγορές BLUE ISLAND
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα φιλέτα τσιπούρας ψαραγορές BLUE ISLAND
- 1/2 κιλό πατάτες
- Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Για τη σως
- 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 80 γρ. κάππαρη (κουτρούβι, στραγγισμένο)
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Ψήνουμε πρώτα τις πατάτες: αφαιρούμε τη φλούδα, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε θερμο-γκριλ και μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου μισή ώρα).
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σος: μαραίνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει με μια ελαφριά σάλτσα. Προσθέτουμε την κάππαρη και ετοιμάζουμε το ψάρι. Αλείβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα
με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας πάνω σε αυτό. Λαδώνουνε ελαφρά και ψήνουμε σε θερμογκρίλ και μέτρια θερμοκρασία για 6’ μόνο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα φιλέτα τσιπούρας πάνω στις ψημένες πατάτες και να τα ψήσουμε στο ίδιο ταψί. Σερβίρουμε μαζί με τη σος που ετοιμάσαμε και ξύσμα πορτοκαλιού.