Η νηστεία είναι μια ευκαιρία να αποτοξινωθούμε και να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο υγιεινή και γιατί όχι απολαυστική! Δεν έχετε παρά να κάνετε πρώτα μια βόλτα από τις ψαραγορές Blue Island.
Υλικά
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας ξίδι, από λευκό κρασί
1/4 κουτ. σούπας μπούκοβο
4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
5 φλιτζάνια ανάμεικτα κατεψυγμένα stir fry λαχανικά
500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες από τις ψαραγορές Blue Island
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε
3 κ.σ. κρύο νερό
Για το σερβίρισμα
1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγια, το ξίδι, το μπούκοβο, 2 κουτ. σούπας λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να χρειαστούμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τις άλλες 2 κουτ. σούπας λάδι. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κόβουμε τις σουπιές σε λεπτές φέτες πάχους 3 εκ. και τις χαράζουμε διαγώνια.
Ρίχνουμε τις σουπιές στο τηγάνι και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να «μαζεύουν». Προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στο μπολ και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι, και σερβίρουμε.