Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΝηστεύουμε νόστιμα και υγιεινά με την αύρα της θάλασσας στο πιάτο μας, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά απο τις ψαραγορές Blue Island.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. ξύδι balsamico
- 40 γρ. μέλι
- 25 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
- Κόβουμε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
κατεβάσουν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα (θα γίνουν ελαφρώς ροζ). - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (20-30 λεπτά). Οι σουπιές θα έχουν μείνει με ελάχιστα υγρά –αν όχι, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν.
- Προσθέτουμε τότε το ξύδι balsamico, το μέλι, το τζίντζερ τριμμένο σε ψιλό τρίφτη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα πιλάφι πουργούρι με μπόλικο τριμμένο κρεμμύδι και πιπεριές ψημένες στη σχάρα.