Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΜια επίσκεψη στις ψαραγορές Blue Island είναι αρκετή για να σας δώσει την έμπνευση που χρειάζεστε, αλλά και τα πιο φρέσκα ψάρια στην αγορά.
Υλικά
- 1 κιλό σολομό φιλέτο από τις ψαραγορές Blue Island
- 2 νεκταρίνια (ή ροδάκινα)
- 1 πορτοκάλι
- 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας (σινάπι)
- Θαλασσινό αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
- 100 γρ. νεκταρίνι (ή ροδάκινο)
- 70 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ: βάζουμε σε μικρό μπλέντερ το νεκταρίνι (κομμένο σε κομματάκια), τον χυμό πορτοκαλιού, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ρηχό ταψί φούρνου, καλυμμένο με λαδόκολλα.Κόβουμε τα νεκταρίνια (ή ροδάκινα) και τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες, και τα απλώνουμε γύρω από το σολομό.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με χοντροκοπανισμένους σπόρους μουστάρδας. Ψήνουμε σε γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για 7’ - 10’ (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων). Αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός φούρνου, περιλούζουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.