Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια επίσκεψη στις ψαραγορές Blue Island είναι αρκετή για να αντλήσουμε έμπνευση για τις πιο νόστιμες και συνάμα λάιτ συνταγές!
Υλικά
- 1 κιλό μπαρμπούνια από τις ψαραγορές Blue Island
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια
- 100 γρ. φασολάκια
- 100 γρ. καρότο
Για την κρύα σάλτσα:
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. χυμό λεμονιού
- 15 γρ. φρέσκα φύλλα αρωματικών (μέντα, δεντρολίβανο, ρίγανη και μαϊντανό)
- Θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
- Ζητούμε από τη ψαραγορά να μας φιλετάρουν τα μπαρμπούνια. Τα απλώνουμε σε πιάτο, καλύπτουμε με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσουμε.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό ή στον ατμό. Ετοιμάζουμε την κρύα σάλτσα, η οποία είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό λαδολέμονο: βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο λαδολέμονο, με μικρά κομματάκια αρωματικών.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα μπαρμπούνι σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, με το δέρμα προς τα επάνω. Τα αλείβουμε με την
αρωματική σάλτσα και ψήνουμε για 2-3’ μόνο (ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων). Προσέχουμε να μην τα βαρυψήσουμε, για να μην στεγνώσουν – τα θέλουμε να είναι ζουμερά. - Σερβίρουμε αμέσως με τα λαχανικά και την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.