Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια επίσκεψη στις ψαραγορές Blue Island είναι αρκετή για να αντλήσουμε έμπνευση για τις πιο νόστιμες και συνάμα λάιτ συνταγές!
Υλικά
- 6 μαριναρισμένα φιλέτα λαβράκι από τις ψαραγορές Blue Island
Για τα συνοδευτικά:
- 700 γρ. γλυκοπατάτες
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. κουνουπίδι
- 70 γρ. πέστο
- Θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
- Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το κουνουπίδι και το ψήνουμε στον ατμό για 6’ περίπου. Λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε το πέστο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Τις αλείβουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο (το οποίο έχουμε επίσης αλείψει με ελαιόλαδο) και μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5’ από την κάθε μεριά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα λαβράκι στο ήδη ζεστό και αλειμμένο με ελαιόλαδο σχαροτήγανο, με τη μεριά του δέρματος προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3’ από την κάθε μεριά.
- Σερβίρουμε αμέσως με το κουνουπίδι/πέστο και τις φέτες γλυκοπατάτας.