Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΌταν το ζητούμενο είναι το φρέσκο ψάρι, τότε η απάντηση περιλαμβάνει τη φρεσκάδα και την ποικιλία των ψαράδων BLUE ISLAND.
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο πέρκας από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 130 γρ. λευκό κρασί
- Αλάτι
Για την κρέμα κάρυ
- 10 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 35 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κάρυ
- Αλάτι
- 300 γρ. μαγιονέζα
- 10 μεγάλα tortilla wraps ή 3 μεγάλες αραβικές πίτες
- 420 γρ. μαρούλι
- 90 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα το ψάρι: βάζουμε τα φιλέτα σε ρηχό ταψί, αλείβουμε με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά και περιλούζουμε με το κρασί.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Mεταφέρουμε το ψάρι σε πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, το σπάμε με πιρούνι (αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια που ίσως υπάρχουν) και το ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα κάρυ.
- Για να φτιάξουμε την κρέμα κάρυ, καθαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Το βάζουμε σε τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να κοκκινίσει. Ρίχνουμε τότε τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και το κάρυ και σβήνουμε τη φωτιά. Όταν κρυώσει, ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και κρατάμε στο ψυγείο.
- Για να συναρμολογήσουμε τα wraps, ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν θα χρησιμοποιήσουμε πίτες, τις ξεχωρίζουμε στα δύο. Παίρνουμε μια πίτα ή ένα wrap και αλείβουμε με την κρέμα/ψάρι.
- Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια μαρούλι και κρεμμυδάκια και τυλίγουμε. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ). Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.