Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΝηστεύουμε νόστιμα και υγιεινά με την αύρα της θάλασσας στο πιάτο μας, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά απο τις ψαραγορές Blue Island.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κόκκινο κρασί
- 2 ξύλα κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- Πιπέρι ακοπάνιστο
- 500 γρ. ντομάτες
- Θαλασσινό αλάτι
- 500 γρ. μακαρόνια χωριάτικα
Διαδικασία
- Πλένουμε τα καλαμαράκια (καθαρισμένα), αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια –αλλιώς τα αφήνουμε ολόκληρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε την πιπεριά, κομμένη σε στενές λωρίδες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καλαμαράκια.
- Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κατεβάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε τις ντομάτες (τριμμένες) και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
- Προσθέτουμε τότε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.