
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΑναλόγως διάθεσης και περίστασης απολαβάνουμε γαρίδες σουβλάκι, crumble με σολομό, λαβράκι ή τσιπούρα φιλέτο. Κάθε μέρα έχουμε μια διαφορετική αφορμή για επίσκεψη στις ψαραγορές BLUE ISLAND
Υλικά
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες 16-20, ακαθάριστες από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 1 ασπράδι αυγού
- 80 γρ. ινδοκάρυδο
- Θαλασσινό αλάτι
- 250 γρ. φράουλες
Διαδικασία
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος από το σώμα. Χαράζουμε το σώμα εξωτερικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το έντερο. Εναλλακτικά ζητάμε από τη ψαραγορά να μας τις καθαρίσουν.
Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καλύπτουμε και κρατάμε στο ψυγείο. Όταν θα θέλουμε να τις ψήσουμε, τις ανακατεύουμε με το ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο.
Τις τυλίγουμε στη συνέχεια στο ινδοκάρυδο και τις περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια, μαζί με τις φράουλες. Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε θερμο-γκριλ και μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10’ ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και να κοκκινίσει ελαφρά το ινδοκάρυδο.