Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια επίσκεψη στις ψαραγορές Blue Island είναι αρκετή για να αντλήσουμε έμπνευση για τις πιο νόστιμες και συνάμα λάιτ συνταγές!
Υλικά
- 6 μαριναρισμένα φιλέτα τσιπούρας από τις ψαραγορές Blue Island
- 40 γρ. ελαιόλαδο
Για το πουργούρι:
- 1 φλ. τσαγιού πουργούρι
- 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αρακά
- 100 γρ. φρέσκα χρυσόμηλα ή 30 γρ. παστά (ή συνδυασμό)
- 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκάλι
- Θαλασσινό αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα το πουργούρι: μαραίνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πουργούρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1’. Ρίχνουμε τον αρακά και τα χρυσόμηλα (ψιλοκομμένα), αλάτι, τον χυμό και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 10’.
- Αλείβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας πάνω σε αυτό. Ψήνουμε στον φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για 5’ μόνο.
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το πουργούρι που ετοιμάσαμε.