Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΑν το ζητούμενο είναι ένα τραπέζι με πολλά άτομα, η απάντηση βρίσκεται στις ψαραγορές BLUE ISLAND.
Υλικά
1 κιλό φιλεταρισμένα λαβράκια από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
200 γρ. ψωμί
120 γρ. cranberries
40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
20 γρ. μαϊντανό
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρούστα: βάζουμε το ψωμί σε μπλέντερ ή πολυκόπτη και όταν γίνει ψίχουλα προσθέτουμε τα cranberries, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Ψιλοκόβουμε, αδειάζουμε σε λεκάνη και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και την αλείβουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα φιλέτα λαβράκι στη λαδόκολλα και καλύπτουμε με το μείγμα της κρούστας. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά, αν τα φιλέτα είναι μεγάλα (δηλαδή 4 στο κιλό – μικρότερα φιλέτα θα χρειαστούν λιγότερη ώρα). Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο με 5 λεπτά ακόμα στη σχάρα ή σε thermogrill, έτσι ώστε να κοκκινίσει ελαφρώς η κρούστα. Τελειώνουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.