Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΝηστεύουμε νόστιμα και υγιεινά με την αύρα της θάλασσας στο πιάτο μας, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά απο τις ψαραγορές Blue Island.
Υλικά
- 1 μεγάλο φαγκρί (1 κιλό)
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 35 ml χυμό από λεμόνι
- Φρέσκα αρωματικά (μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό ή ρίγανη)
- Ντοματίνια
- 2-3 φέτες λεμονιού
- Θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
- Πλένουμε το ψάρι. Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε κεραμικό ή γυάλινο ταψί. Ετοιμάζουμε στη συνέχεια τη μαρινάδα: χτυπάμε μαζί σε μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα από τα φρέσκα αρωματικά που έχουμε επιλέξει.
- Αλείβουμε με αυτή το ψάρι (και μέσα στην κοιλιά) και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
- Για να το ψήσουμε, καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω το ψάρι. Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού 2-3 φέτες λεμονιού και τα ντοματίνια γύρω από το ψάρι. Αλατίζουμε ελαφρά (και το ψάρι επίσης).
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε
για 15 λεπτά ακόμα (για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο) και σερβίρουμε.