Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΌταν το ζητούμενο είναι το φρέσκο ψάρι, τότε η απάντηση περιλαμβάνει τη φρεσκάδα και την ποικιλία των ψαράδων BLUE ISLAND.
Υλικά
- 1/2 κιλό αθερίνα από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 50 γρ. σιμιγδάλι
- 1 κουτ. τσαγιού ρίγανη ξερή
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Λίγο αλάτι
Για τις μπρουσκέτες
- Χωριάτικο ψωμί σε φέτες
- Ντοματίνια
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκια ρίγανη
- Θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
- Πλένουμε την αθερίνα με παγωμένο νερό, στραγγίζουμε καλά και απλώνουμε σε πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Χτυπάμε το σιμιγδάλι με την ξερή ρίγανη σε μπλέντερ για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με το αλεύρι. Αλευρώνουμε την αθερίνα, τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ζεστό (αλλά όχι καυτό) ηλιέλαιο - υπολογίζουμε περίπου 2-3’, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή κρούστα.
- Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες, ετοιμάζουμε πρώτα φρυγανιές με το ψωμί. Κόβουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και αλάτι.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στις μπρουσκέτες και γαρνίρουμε με την τηγανισμένη αθερίνα.
- Σερβίρουμε αμέσως.