Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Ποντς με κόκκινο κρασί
Υλικά για 10 άτομα
- 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
- 1 κουτ. σούπας φρέσκος χυµός πορτοκαλιού
- 750 ml κόκκινο κρασί
- 500 ml λεµονάδα (σπιτική ή του εµπορίου - όχι αυτή µε το ανθρακικό. Στα ράφια µε τους χυµούς)
- 2 κουτ. σούπας τζιν
- 2 κουτ. σούπας βότκα
- 1 λεµόνι
- 1 πορτοκάλι
- 1 λάιµ
- παγάκια
Διαδικασία: Βάζουµε τη ζάχαρη, τον χυµό του λεµονιού και του πορτοκαλιού σε µια µεγάλη κανάτα ή µπολ και ανακατεύουµε µέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουµε το κόκκινο κρασί, τη λεµονάδα, το τζιν και τη βότκα.
Κόβουµε το λεµόνι, το πορτοκάλι και το λάιµ στη µέση, βγάζουµε τα κουκούτσια και κόβουµε και τα τρία φρούτα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουµε τις φέτες στην κανάτα και τη γεµίζουµε µε παγάκια. Ανακατεύουµε καλά.