Το κοκτέιλ-σύμβολο των ιπποδρομιών του Ασκοτ, αναφέρεται ως το πρώτο αγγλικό κοκτέιλ και είναι μια δροσερή, ιδιαίτερη και εντυπωσιακή πρόταση.
Διαδικασία
Ένα μύθο θα σας πω που αρχίζει κάπου στις αρχές του 1820 στο Λονδίνο. Εκεί ο πολυπράγμων επιχειρηματίας και εστιάτορας James Pimm πειραματίζεται με πάθος για να δημιουργήσει το ποτό που θα συνοδεύει τέλεια τα εξαιρετικά όστρακα που σερβίρει. Βότανα, μπαχαρικά και φρούτα εκχυλίζονται στο τζιν όπου προσθέτει την γνωστή κινίνη του τόνικ.Το αποτέλεσμα αραιώνεται με λίγο τζίντζερ έηλ και σερβίρεται σε μεγάλες κανάτες τις «Νο 1 Cup» απ΄όπου παίρνουν και το όνομα Pimm’s No 1. Τώρα αν το ποτό ταίριαζε τέλεια με τα όστρακα δεν αναφέρεται πουθενά στη συνέχεια του μύθου, που θέλει όμως το Pimm’s να αναφέρεται ως το πρώτο αγγλικό κοκτέιλ. Αλήθεια ή όχι, έχει μικρή σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς το ποτό έχει γίνει συνώνυμο της βρετανικής παράδοσης και μάλιστα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα σπουδαία παραδοσιακά γεγονότα της Αγγλίας, ιδιαίτερα μ' αυτά που διοργανώνονται τους θερινούς μήνες τέλη Ιουνίου και Ιουλίου: οι ιπποδρομίες του Άσκοτ, οι κωπηλατικοί αγώνες στο Oxfordshire και κυρίως το 15θήμερο πρωτάθλημα τένις στο Wimbledon όπου σύμφωνα με τα ντοκουμέντα καταναλώνονται κάθε χρόνο 23.000 λίτρα Pimm’s!
Ισως είναι περιττό να αναφέρω για μια ακόμα φορά, ότι η συνταγή του Pimm‘s είναι απόλυτα μυστική και την ξέρουν μόνο 6 άτομα στον ηγετικό πυρήνα της εταιρείας, κάτι που όπως ίσως θυμόσαστε είναι κοινό σε όλες τις εταιρείες που παράγουν ποτά!
Όμως εδώ η ιστορία προχώρησε. Μετά το επιτυχημένο Νο1 με βάση το τζίν, δημιουργήθηκαν και άλλα νούμερα που διαφέρουν μόνο στον τύπο του αλκοόλ που χρησιμοποιήθηκε: με σκοτσέζικο ουίσκι το Νο2, με μπράντι το Νο3, με ρούμι το Νο4, με ουίσκι σίκαλης το Νο5, με βότκα το Νο 6. Ωστόσο το Νο1 Cup εξακολουθεί να παραμένει το πλέον δημοφιλές και σας συνιστώ να το δοκιμάσετε ένα ζεστό καλοκαιρινό βραδάκι.
Pimm’s No 1 Cup
- 90 ml Pimm’s No1
- 1 ½ κουταλιά σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- τζίντζερ εηλ παγωμένο.
Σε ένα ψηλό highball ποτήρι βάλτε 4-5 παγάκια προσθέστε το ποτό και το λάιμ ανακατέψτε καλά και απογεμίστε το ποτήρι με το τζίντζερ εηλ. Αν σας αρέσουν οι πιο γλυκές γεύσεις αντικαταστήστε το με λεμονάδα με ανθρακικό.
Pimm’s cocktail
- 90 ml Pimm’s No1
- 20 ml τζιν
- 10 ml χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι ζάχαρης
- σαμπάνια ή καλό ξηρό λευκό αφρώδες κρασί
Βάλτε τα 4 πρώτα υλικά σε ένα ποτήρι highball γεμάτο πάγο και ανακατέψτε καλά. Απογεμίστε με το αφρώδες κρασί ή τη σαμπάνια και βάλτε μέσα στο ποτήρι, μια φράουλα, ένα μούρο, μισή φέτα πορτοκάλι και μισή λεμόνι, μια πολύ λεπτή κορδέλα από αγγούρι με την πράσινη φλούδα. Στριμώξτε τα καλά ανάμεσα στους πάγους και τελειώστε με ένα κλωναράκι δυόσμο ή μέντα. Σερβίρετε με καλαμάκι. Εναλλακτικά σε ένα ποτήρι σαμπάνιας βάλτε μια μεζούρα Pimm’s και απογεμίστε με παγωμένη σαμπάνια.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net