Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότερα
Βασίλης Καλλίδης
Υλικά
1.500 ml σόδα ή ανθρακούχο νερό
φρεσκοστυμμένος χυμός από 10 λεμόνια, σουρωμένος
300 ml συμπυκνωμένος χυμός λεμονιού, έτοιμος
1 μάτσο φρέσκος δυόσμος, πλυμένος και στεγνός (το αφήνουμε ολόκληρο)
300 ml τζιν ή βότκα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
μύρτιλα, φράουλες, φέτες γκρέιπφρουτ
Διαδικασία
Για το κοκτέιλ του Βασίλη Καλλίδη με τζιν, λεμόνι και δυόσμο ξεκινάμε βάζοντας σε μια μεγάλη κανάτα τη σόδα (ή το ανθρακούχο νερό), τους χυμούς λεμονιών (φρεσκοστυμμένο και συμπυκνωμένο) και το ποτό.
Στρίβουμε στα χέρια μας το μάτσο δυόσμου και το τσαλακώνουμε, ώστε να απελευθερωθούν τα αρωματικά του έλαια, και τον βουτάμε όλο μέσα στην κανάτα με το υγρό.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε στην κανάτα λίγα μύρτιλα, φράουλες και φέτες γκρέιπφρουτ για να πέσουν και στα ποτήρια μας.