Πού το ήπιαμε, πώς το φτιάχνουμε.
Υλικά
- 30 ml bourbon whiskey
- 30 ml Punt e Mes (ή άλλο βερμούτ της αρεσκείας μας)
- 30 ml Campari
- 10 ml λικέρ κεράσι (ιδανικά Heering Cherry) μερικές σταγόνες orange bitters, cherry bitters, old fashion bitters (ή ό,τι bitters βρούμε και μας αρέσει – με διαφορετικό το καθένα αποτέλεσμα)
- ένα κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
• Πού; Στο Μ Bar, στο roof garden του ξενοδοχείου Electra Metropolis, Mητροπόλεως 15, Αθήνα, Τ/210-33.70.100, 214-10.06.292.
• Ποιος; Πάνος Αναστασιάδης, head bartender.
• 3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Δυνατό, στιβαρό και συγχρόνως ευκολόπιοτο ποτό, δεν θες να τελειώσει. Ό,τι πρέπει για απογευματινό απεριτίφ, αλλά και για το κλείσιμο ενός καλού δείπνου. 2. Τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο πικρό και το γλυκό, δεν υπερτερεί καμία από τις δύο γεύσεις. 3. Ιδανική η ισορροπία και στα αρώματα.
• Δυο λόγια για το κοκτέιλ από τον δημιουργό του: «Το κοκτέιλ αυτό το εμπνεύστηκα πριν από μερικά χρόνια σε ένα ξενοδοχείο στο St. Moritz όπου εργαζόμουν. Εκεί είχε έρθει για το Gourmet Festival που είχε διοργανώσει το ξενοδοχείο ο δυάστερος σεφ Nathan Outlaw από το Port Issak της Αγγλίας. Κάθε βράδυ για μία εβδομάδα μαγείρευε για τους πελάτες και μετά το τέλος του δείπνου ερχόταν στο μπαρ να χαλαρώσει. Μια μέρα μού ζήτησε να του φτιάξω κάτι δυνατό και αρωματικό συγχρόνως. Τον ρώτησα για τις προτιμήσεις του και δημιούργησα το συγκεκριμένο κοκτέιλ. Όταν το δοκίμασε, του άρεσαν πολύ η γεύση, το σώμα και τα αρώματά του. «The perfect Balance» (σ.σ. η τέλεια ισορροπία), είπε. Έτσι, έδωσα στο ποτό το όνομά του!»
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη φλούδα) σε ένα μεγάλο ποτήρι (ή στο σέικερ ή σε mixing glass) με μερικά παγάκια. Αναδεύουμε. Σουρώνουμε σε φαρδύ ποτήρι με πάγο (ιδανικά ένα μεγάλο παγάκι). Γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού, την οποία «στρίβουμε» με τα δάχτυλα πάνω από το ποτήρι ώστε να βγάλει τα αιθέρια έλαιά της
Διαβάστε περισσότερα www.oinoxoos.net