Είναι ένα ποτό που πίνεται κατά κανόνα σκέτο. Σας προκαλώ, όμως, να δοκιμάσετε να το αναμείξετε!
Διαδικασία
Το κλασικό whisky sour
- 50 ml whisky Haig
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης
- 1 λεμόνι
Στύβουμε το λεμόνι και μαζί με το ουίσκι και το σιρόπι χτυπάμε δυνατά στο σέικερ με παγάκια. Σε χαμηλό old fashioned ποτήρι βάζουμε φρέσκα παγάκια και σουρώνουμε το περιεχόμενο του σέικερ.
Το απρόσμενο Aberdeen Angus
- 45 ml Grant’s 12 ετών ουίσκι
- 20 ml Drambuie
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 10 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ, παγωμένος
Σε ένα old fashioned ποτήρι βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το Drambuie, και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα σφηνάκι βάζουμε το Drambuie και το ανάβουμε για 10 δευτερόλεπτα. Το ρίχνουμε στο ποτήρι με το μείγμα του ουίσκι και το πίνουμε αμέσως.
Το γλυκόπιοτο Wild Cherry
- 20 ml Johnnie Walker black label
- 20 ml λικέρ τσέρι
- 20 ml κόκκινο βερμούτ
- 20 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ με μεγάλα σκληρά παγάκια και σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια του μαρτίνι.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net