Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1/4 μπουκαλιού λευκό ρούμι χυμός
- 2 λεμονιών
- 50 γρ. ζάχαρη που έχουμε κάνει σιρόπι με λίγο νερό (αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει)
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή για κάθε ποτήρι
- 1 φούχτα φύλλα δυόσμου
- 1 φούχτα φύλλα λουίζας παγάκια σόδα
Διαδικασία
Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, παγάκια και το ρούμι. Σε κάθε ποτήρι (χρησιμοποιούμε τα κλασικά κοντά του ουίσκι) βάζουμε λίγα φύλλα από τα δύο αρωματικά και την καστανή ζάχαρη από πάνω. Με ένα γουδοχέρι συνθλίβουμε τα φύλλα.
Γεμίζουμε ώς τη μέση τα ποτήρια με το μείγμα και απογεμίζουμε με παγάκια και σόδα. Στολίζουμε με φύλλα των αρωματικών. Δεν είναι η απολύτως αυθεντική συνταγή του Χέμινγουεϊ, αλλά είναι ιδιαιτέρως δροσερή.