Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 λίτρο νερό
- 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας κορυφές λουίζας, ψιλοκομμένες ή τα πολύ τρυφερά φύλλα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μισό χυμό λεμονιού και τη μισή λουίζα και τα βράζουμε για λίγα λεπτά όσο να δέσουν σε ένα ελαφρό σιρόπι. Σουρώνουμε το σιρόπι σ’ ένα μπουκάλι, όπου προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι και την υπόλοιπη λουίζα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρουμε στραγγίζοντας επάνω σε παγάκια. Αν θέλουμε τη λεμονάδα πιο ελαφριά προσθέτουμε λίγο νερό. Διακοσμούμε με φύλλα λουίζας.