Επιμέλεια: Χριστίνα Τζιάλλα
Ένα ζεστό χειμωνιάτικο κοκτέιλ με βάση το μπράντι.
Υλικά
- 60 ml μπράντι ή κονιάκ ή Metaxa
- 20 ml Cointreau ή Grand Marnier (το κίτρινο)
- 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
- ελάχιστη κανέλα σε σκόνη
- 1 λεπτή λωριδίτσα από φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτου) - για να βγάλουμε τη φλούδα, μπορούμε να «ξυρίσουμε» ελαφρώς το πορτοκάλι με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες· έτσι αποφεύγουμε να βγάλουμε μαζί και την λευκή εσωτερική μεμβράνη, που είναι κάπως πικρή
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπρίκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας παράλληλα με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να γίνει το μείγμα χλιαρό. Δεν αφήνουμε να βράσει ούτε να κάψει πολύ, γιατί μπορεί να «ανάψει». Αδειάζουμε το ποτό σε ένα ποτήρι για μπράντι ή σε άλλο της αρεσκείας μας.
Σημείωση: Η φίλη Maria Κ. που μου έδωσε τη συνταγή (όπως και όλες τις προηγούμενες των κοκτέιλ), κάνει μια διαφορετική, πολύ εντυπωσιακή διαδικασία. Ανάβει το μπράντι μέσα στο ποτήρι! Έχει κάψει πολλάκις τα δάχτυλά της έτσι. Για εμάς στο σπίτι ευτυχώς δεν έχει τέτοια καψόνια. Η εκδοχή που μας δίνει στο μπρίκι είναι και εύκολη και ακίνδυνη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net