Φωτογραφία: Κωστής Σωχωρίτης
Αποθήκευση για αργότεραΜια διαφορετική Μαργαρίτα, ελαφρώς πικάντικη και αρωματική, με χειροποίητο σιρόπι από φρέσκο χυμό καρπουζιού και πιπεριά χαλαπένιο.
Αλέξανδρος Τσελεπής
Υλικά
45 ml λευκή τεκίλα
30 ml σιρόπι από καρπούζι, χαλαπένιο και μάραθο*
25 ml χυμό lime
Για το σιρόπι
1 μεσαίο καρπούζι, σε κομμάτια
1 κιλό ζάχαρη
1 πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη σε ροδέλες (χωρίς τα κουκούτσια)
1 κ.γ. φινόκιο, χοντροκομμένο
Διαδικασία
Για το σιρόπι
Για να ετοιμάσουμε τη Watermelon Margarita ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μια σήτα πατάμε απαλά τα κομμάτια του καρπουζιού και κρατάμε μόνο τον χυμό. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε περίπου 1 λίτρο φρέσκο χυμό καρπουζιού.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους τον χυμό μαζί με τη ζάχαρη, τη χαλαπένιο και το φινόκιο και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κοκτέιλ
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κοκτέιλ. Προσθέτουμε αρκετό πάγο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με προσοχή να μη θρυμματίσουμε τον πάγο, αλλά να ανακατευτούν και να παγώσουν καλά τα υλικά.
Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι (ιδανικά παγωμένο) γεμάτο με πάγο. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ένα μικρό, βρώσιμο λουλούδι.