Από τον Νίκο Μπάκουλη, bartender του A For Athens.
Υλικά
- 60 ml τζιν
- 10 ml λικέρ Μαρασκίνο
- 100 ml σαμπάνια
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
- λίγα φύλλα λεβάντα
- μερικές σταγόνες μπίτερς γκρέιπφρουτ
- 1 φλούδα από λεμόνι ακέρωτο
- 1 φλούδα από πορτοκάλι ακέρωτο
- 1 λουλούδι της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε ένα σέικερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα μπίτερς του γκρέιπφρουτ, τα μυρωδικά, τις φλούδες των εσπεριδοειδών και προσθέτουμε τη σαμπάνια. Ανακινούμε καλά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το τζιν, το λικέρ Μαρασκίνο, πάγο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Στο ποτήρι σερβιρίσματος σουρώνουμε το τζιν και το λικέρ, προσθέτουμε 60 ml από το περιεχόμενο του σέικερ και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ένα λουλούδι.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net