Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αποθήκευση για αργότεραΜε τζιν και με βότκα φτιάχνεται το Vesper Martini που πήρε το όνομά του από τον φανταστικό διπλό πράκτορα Vesper Lynd στο βιβλίο Casino Royale του Ian Fleming. Το απολαμβάνουμε σερβιρισμένο καθωσπρέπει, «stirred, not shaken».
Υλικά
- 60 ml London Dry Gin
- 20 ml premium Vodka
- 10 ml λευκό γαλλικό απεριτίφ της αρεσκείας μας
- 1 φλούδα ακέρωτου λεμονιού (για το γαρνίρισμα)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το Vesper Martini βάζουμε σε ένα γυάλινο φαρδύ ποτήρι όλα τα υλικά μαζί με πάγο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να κρυώσει το μείγμα.
- Σε ένα ψηλό κουπέ ποτήρι σερβίρουμε το παγωμένο κοκτέιλ με τη φλούδα λεμονιού.