Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣτον Hemingway οφείλουμε την πιο διάσημη παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ. Εδώ, το Hemingway daiquiri παραλλάσεται ξανά και ενισχύεται με μπράντι βερίκοκο -μια προσθήκη που μάλλον θα ενέκρινε ο συγγραφέας.
Νόρα Κουφού
Υλικά
Για το κοκτέιλ:
30ml λευκό ρούμι
30ml παλαιωμένο ρούμι
15ml μπράντι βερίκοκο
15ml χυμός πορτοκαλιού
15ml χυμός λάιμ
10ml σιρόπι μελιού
1 λεπτή φλούδα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι μελιού:
200 ml μέλι
100 ml νερό
Μυστικά
Αν δεν έχουμε μπράντι βερίκοκο αλλά τυχαίνει να έχουμε φρέσκα τα φρούτα, μπορούμε να αρωματίσουμε με αυτά το παλαιωμένο ρούμι. Σε ένα βάζο τοποθετούμε όσα βερίκοκα έχουμε πιέζοντάς τα ώστε να «σπάσουν», καλύπτουμε με ρούμι και αφήνουμε το βάζο στο ψυγείο για ένα βράδι (ο χρόνος αναμονής μειώνεται αν αφήσουμε το βάζο εκτός ψυγείου). Σουρώνουμε και διατηρούμε το αρωματισμένο ρούμι στο ψυγείο. Κρατάμε τα «μεθυσμένα» βερύκοκα για άλλες χρήσεις (π.χ. για γαρνιτούρα σε παγωτό).
Διαδικασία
Για το σιρόπι μελιού:
Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ Twisted Hemingway daiquiri, ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι μελιού. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 200ml μέλι και 100ml νερό και ομογενοποιούμε σε χαμηλή φωτιά.
Για το κοκτέιλ:
Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 12”.
Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe.
Παίρνουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τη «σπάμε» πάνω από το ποτήρι μας, για να απελευθερωθούν τα έλαια της στο κοκτέιλ, και τη ρίχνουμε μέσα στο ποτό.