Κλασικό κοκτέιλ που λέγεται ότι δημιουργήθηκε για να υποδέχονται τους τουρίστες στα θέρετρα του Ακαπούλκο και της Κανκούν, από έναν ξενυχτισμένο και πιωμένο μπάρμαν που ήθελε να «αντιγράψει» στο ποτήρι τα χρώματα της ανατολής.
Υλικά
- 2 παγάκια
- 60 ml τεκίλα
- σουρωμένο χυμό πορτοκαλιού
- σιρόπι γρεναδίνης (ροδιού)
- μια φέτα πορτοκάλι
Διαδικασία
Σε ένα ψηλό και φαρδύ ποτήρι βάζουμε τα παγάκια, την τεκίλα, γεμίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες σιρόπι γρεναδίνης (ροδιού) και δεν ανακατεύουμε, αλλά περιμένουμε μέχρι το σιρόπι να καθίσει στον πάτο του ποτηριού. Στολίζουμε με τη φέτα πορτοκάλι στο ποτήρι.