Φωτογραφία: Κωστής Σωχωρίτης
Αποθήκευση για αργότερα«Το καρπούζι είναι συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, γι’ αυτό και σκέφτηκα να προσθέσω άλλο ένα ελληνικό στοιχείο, το λικέρ μαστίχας, που του πάει πολύ» μας λέει ο Αρμάντο Ηλία, head bartender στο Teras στον Νέο Κόσμο που μας έδωσε τη συνταγή. «Ο δυόσμος επίσης ταιριάζει εξαιρετικά με το συγκεκριμένο φρούτο (θα δείτε τον ίδιο συνδυασμό και σε πολλές σαλάτες της εποχής), ενώ ο φρέσκος χυμός λάιμ δίνει την απαραίτητη οξύτητα», συνεχίζει, εξηγώντας την ιδέα του για το Tears in the club που φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν στο μπλέντερ.
Αρμάντο Ηλία
Υλικά
60 ml λικέρ μαστίχας
40 ml χυμό λάιμ
2 κουταλιές του γλυκού άχνη ζάχαρη
4-5 μικρά κομματάκια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
3-4 φύλλα δυόσμου
1 μεγάλο ποτήρι πάγο
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος.
Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φέτα καρπουζιού.