Από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, bartender του Bookali.
Υλικά
- 60 ml Bacardi
- 15 ml κρέμα καρύδας
- 15 ml φρέσκος χυμός λάιμ
- 15 ml λικέρ Τriple Sec ή άλλο με εσπεριδοειδή
- 1 dash μπίτερς
- 1/4 κουτ. γλυκού ινδοκάρυδο, για το γαρνίρισμα
- 1/4 κουτ. γλυκού μαύρο αλάτι Ιμαλαΐων, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε τα πέντε πρώτα υλικά για το κοκτέιλ σε ένα σέικερ μαζί με πάγο και ανακινούμε καλά για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλάτι, να γίνουν ένα. Παίρνουμε ένα ποτήρι coupette (ανοιχτό ποτήρι με πόδι), βρέχουμε ελαφρώς γύρω-γύρω το στόμιο και το αναποδογυρίζουμε στο πιάτο ώστε να κολλήσει το μείγμα αλατιού και καρύδας πάνω στο στόμιο. Σουρώνουμε το κοκτέιλ στο ποτήρι και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net