Από το Γιάννη Κοροβέση, bartender της Hytra.
Υλικά
- 50 ml τζιν
- 20 ml πουρές βύσσινο
- 15 ml λικέρ κουφοξυλιάς (edelflower)
- 100 ml χυμός λάιμ
- 10 ml σιρόπι λεβάντας
Διαδικασία
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι λεβάντας, βράζοντας για 1 λεπτό 2 μέρη ζάχαρη με 1 μέρος νερό μαζί με μερικά φύλλα λεβάντας. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ζυγίζουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε (10 ml). Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πάγο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σουρώνουμε σε ψηλό κουπέ ποτήρι (με ποδαράκι) και σερβίρουμε το κοκτέιλ με ένα κλαράκι λεβάντα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net