Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα
Αποθήκευση για αργότεραΤο punch, για να λέγεται punch, πρέπει να περιέχει πέντε στοιχεία: απόσταγμα, ζάχαρη, εσπεριδοειδή, νερό και μπαχαρικά. Η Πόπη Σεβαστού επιλέγει να φτιάξει το συγκεκριμένο με τσίπουρο και, αντί για νερό, να χρησιμοποιήσει τσάι μάνγκο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τελευταίο με οποιοδήποτε τσάι μας αρέσει και τυχαίνει να έχουμε στο σπίτι.
Πόπη Σεβαστού
Υλικά
600 ml τσίπουρο
350 ml μαύρο τσάι μάνγκο (παγωμένο)
80 ml ρούμι (προαιρετικά)
φλούδες από ένα πορτοκάλι
φλούδες από ένα λεμόνι
φλούδες από ένα περγαμόντο
1/2 ανανά σε κομμάτια
1 στικ κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 μπαχάρι
200 γρ. καστανή ζάχαρη
120 ml χυμός λεμόνι
Διαδικασία
Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, τον ανανά και όλες τις φλούδες σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το τσίπουρο, το τσάι, το ρούμι (αν έχουμε) και τα μπαχαρικά. Αφήστε το για δύο ώρες έτσι ώστε να αρωματιστεί.
Σερβίρουμε με πάγο.