Επιμέλεια: Χριστίνα Τζιάλλα
Ένα εύκολο κοκτέιλ για αυτοσχέδια πάρτι και ιδιαίτερες καταστάσεις!
Υλικά
- 20 ml* χυμός από μοσχολέμονο ή λεμόνι
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε μόνο όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για άλλη χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η ποσότητα νερού και ζάχαρης να είναι 1:1)
- 40 ml βότκα
- 40 ml white crème de cacao ή dark crème de cacao ή λικέρ σοκολάτα τύπου Mozart
- 2 χοντρές φέτες πορτοκαλιού, με τη φλούδα (χρησιμοποιούμε ακέρωτα πορτοκάλια, δηλαδή όσα δεν είναι εμβαπτισμένα σε παραφίνη)
*Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
Διαδικασία
Κόβουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα σέικερ. Πιέζουμε ελαφρώς με ένα μικρό γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους και τα αιθέρια έλαια από τη φλούδα τους. Προσθέτουμε λίγα παγάκια, τη βότκα και το λικέρ σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο. Σουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο (του ουίσκι ή και λίγο μικρότερο, αυτό που οι γνώστες ονομάζουν tumbler).
Σημειωτέον ότι το χρώμα του κοκτέιλ θα βγει πιο σκούρο, αν χρησιμοποιήσετε το dark crème de cacao.
Σημείωση: Η συνταγή αυτή γεννήθηκε στο κεφάλι της Μαρίας Κ. -φίλης «ειδικής» επί αλκοολούχων αναμείξεων-, πριν εκτελεστεί ενόψει μαρτύρων και τεθεί υπό δοκιμήν. Το αποτέλεσμα είναι ένα κατά βάση γλυκό κοκτέιλ με αρωματικές νότες από πορτοκάλι. Εύκολο στην παρασκευή του, με μόνο δύο είδη ποτών, ένα εκ των οποίων είναι η κοινή βότκα, δεν θα σας φέρει σε αμηχανία, ακόμη και αν δεν έχετε ιδιαίτερες γνώσεις στην «μπαροτεχνική».
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net