Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΤο έχουμε πετύχει σε αμέτρητες παραλλαγές αυτό το κοκτέιλ με την μακρόχρονη ιστορία, αλλά το κλασικό είναι κλασικό.
Γιάννης και Κώστας Αλαμπάνος
Υλικά
50 ml ουίσκι Bourbon
20 ml σιρόπι ζάχαρης (ανακατεύουμε ζάχαρη με ζεστό νερό σε αναλογία 2:1)
1 φέτα πορτοκαλιού ή 1 κομμάτι από τη φλούδα του ή 1 κερασάκι γλασέ για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ old fashioned, σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο ρίχνουμε το ουίσκι και το σιρόπι και αναδεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να κρυώσει το ποτό.
Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και 1 φέτα πορτοκαλιού ή κομμάτι από τη φλούδα του ή 1 κερασάκι γλασέ.