Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα δυνατό κοκτέιλ με λεπτές, κομψές ισορροπίες. Πρόκειται για punch, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για πάρτι. Τα punch είναι κατηγορία κοκτέιλ που φτιάχνονται εύκολα, χωρίς σέικερ και εξειδικευμένα εργαλεία, και είναι τέλεια για παρέες, τραπεζώματα και πάρτι, αφού μπορείτε να τα προετοιμάσετε από νωρίς σε γενναιόδωρες ποσότητες. Μια ευρύχωρη σουπιέρα ή ένα μεγάλο μπολ και μια κουτάλα της σούπας είναι τα κατάλληλα σκεύη και εργαλεία για την παρασκευή και το σερβίρισμα. Μπορείτε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κανάτα.
Αλέξανδρος Γκικόπουλος
Υλικά
- 720 ml τζιν (προτιμήστε κάποιο με κυρίαρχες τις νότες από μπαχαρικά)
- 300 ml ρούμι agricole (ο όρος αναφέρεται στα ρούμια που αποστάζονται από φρέσκο χυμό ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσα)
- 50 ml λικέρ βερίκοκο
- 30 ml Campari
- 80 ml χυμός λεμονιού
- 160 ml σιρόπι ζάχαρης με αναλογία ζάχαρης-νερού 1: 0,8
- 480 ml πουρές ανανά (υπάρχει διαθέσιμος σε κάβες και ντελικατέσεν) ή φρέσκος, πολτοποιημένος
- 2 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- τριμμένη τόνκα για το σερβίρισμα (αποξηραμένος καρπός με πολύπλοκο άρωμα κανέλας, μοσχοκάρυδου, βανίλιας – τον βρίσκουμε στα μπαχαράδικα)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ Νever say die, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα ευρύχωρο μπολ αρκετό πάγο και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά για ομογενοποίηση.
- Πριν σερβίρουμε, τρίβουμε τόνκα στην επιφάνεια του μπολ.