Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Αποθήκευση για αργότεραΟ Στέλιος Παπαδόπουλος, bartender και ιδιοκτήτης του Barro Negro, έχει συνδέσει το όνομά του με την τεκίλα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι μάλιστα ο μοναδικός μη Μεξικανός πρεσβευτής τεκίλας στον κόσμο. Η συνταγή που μας έδωσε δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από μια ορίτζιναλ Margarita, όξινη και αλμυρή, και μάλιστα σε εκδοχή punch, που σερβίρει 12 άτομα!
Στέλιος Παπαδόπουλος
Υλικά
- 500 ml τεκίλα
- 500 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 300 ml σιρόπι ζάχαρης (βράζουμε ζάχαρη με νερό σε αναλογία 1:1 για μερικά λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει)
- 200 ml λικέρ Triple Sec (ή άλλο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού, π.χ. Cointreau ή Grand Marnier)
Για το γαρνίρισμα
- αλάτι
- 2 μοσχολέμονα, κομμένα στα έξι
Μυστικά
*Χρησιμοποιούμε ψηλό ποτήρι με ποδαράκι, κουπέ ή άλλο της αρεσκείας μας.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το Μargarita Punch, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζουμε πάγο και προσθέτουμε το μείγμα.
- Για να σερβίρουμε, βάζουμε μπόλικο αλάτι σε ένα πιάτο, περνάμε το χείλος του ποτηριού* με το μοσχολέμονο και αναποδογυρίζουμε το ποτήρι στο πιάτο, ώστε το αλάτι να κολλήσει στο χείλος.
- Προσθέτουμε πάγο στο ποτήρι, σερβίρουμε τη Margarita και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι από το μοσχολέμονο.