Υλικά
- 40 ml rye whisky ή bourbon (η αυθεντική συνταγή είναι µε rye ουίσκι σίκαλης)
- 20 ml κόκκινο βερµούτ
- 5 ml angostura bitter
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι αναδεύσεως βάζετε τα ποτά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατεύετε µε προσοχή -µε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος)- και σερβίρετε σε δροσερά old fashioned ποτήρια, χωρίς να προσθέσετε άλλο πάγο.
Για πιο ξηρή εκδοχή µπορείτε να αντικαταστήσετε το κόκκινο βερµούτ µε λευκό extra dry.
ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Προσθέτουµε στο ποτήρι µερικά φύλλα δυόσµου και έχουµε το Manhattan Julep.
- Αντικαθιστούµε το ουίσκι µε µπράντι για το Brandy Manhattan.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net