Διαδικασία
Kool Hand Luke
- 2 ολόφρεσκα λάιμ, κομμένα το καθένα στα τέσσερα
- 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 8 σταγόνες Angostura bitters
- 100 ml σκούρο ρούμι (π.χ. 7 ετών παλαίωσης)
- άφθονος τριμμένος πάγος
Σε ένα δοχείο ανάμειξης συνθλίβουμε μ’ ένα ξύλινο γουδοχέρι τα κομμάτια των λάιμ μαζί με τη ζάχαρη και την Angostura. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ψηλά ποτήρια (highball) και τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι επάνω με πάγο, ανακατεύουμε ξανά και απολαμβάνουμε.
Daiquiri το κουβανέζικο
- 100 ml λευκό ρούμι
- 50 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
- 4 κουταλιές λευκή ψιλή ζάχαρη
- μεγάλα και σκληρά
- παγάκια
- 2 στρογγυλές φέτες λάιμ
Σε ένα μεγάλο σέικερ (Boston) χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια σουρώνουμε προσεκτικά σε δύο ποτήρια του μαρτίνι, που θα διακοσμήσουμε με τις φέτες του λάιμ.
Mai Tai
- 100 ml παλαιωμένο ρούμι
- χυμός από ένα λάιμ
- 25 ml λικέρ Orange Curacao
- 50 ml orgeat syrup (το βρίσκουμε στις καλές κάβες εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σουμάδα)
- 2 κουταλιές gomme syrup (το βρίσκουμε στις καλές κάβες)
- τριμμένος πάγος
- μεγάλα και σκληρά παγάκια
- δύο κλαράκια μέντα ή δυόσμος
Σε ένα μεγάλο σέικερ (Boston) χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το δυόσμο) μαζί με τα παγάκια. Γεμίζουμε δύο φαρδιά ποτήρια με τον τριμμένο πάγο και μοιράζουμε σ’ αυτά το μείγμα, αφού το σουρώσουμε. Ανακατεύουμε και διακοσμούμε με τα κλαράκια του δυόσμου.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net