Κείμενο: Νικολέτα Δελατόλα - Φώσκολου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το νόστιμο και μυρωδάτο λικέρ βύσσινο τον χειμώνα θα γίνει ανάρπαστο σε γιορτές και μαζώξεις στο σπίτι.
Υλικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ρακή, τσίπουρο ή κονιάκ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 10 γαρίφαλα
- 5 ξύλα κανέλας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το λικέρ βύσσινο αρχικά πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Σφραγίζουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για 1½ με 2 μήνες.
- Στο διάστημα αυτό, ανακινούμε τακτικά το δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη που κάθεται στον πάτο.
- Μόλις περάσει αυτό το διάστημα αναμονής, σουρώνουμε το ποτό από τα βύσσινα και τα μυρωδικά, το σουρώνουμε από τουλουπάνι, για να συγκρατήσουμε ίνες από τα φρούτα και να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγές και λαμπερό, και βάζουμε το λικέρ βύσσινο σε γυάλινο μπουκάλι.