Υλικά
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 130 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3 πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα σε τέταρτα (με τις φλούδες)
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 3 καρφάκια γαρίφαλου
- λίγες σταφίδες
- λευκά αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- το χυμό και τη φλούδα 1 λεμονιού ακέρωτου
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ποτό να σταθεί μία νύχτα. Την επομένη το ζεσταίνουμε, αφαιρούμε τη λεμονόφλουδα και σερβίρουμε σε κούπες ή γυάλινα φλιτζάνια.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net