Φωτογραφία: Κωστής Σωχωρίτης
Αποθήκευση για αργότερα«Το μυστικό είναι να προσθέσουμε και μια τσιμπιά αλάτι για να αντισταθμίσουμε τη γλυκύτητα», εξηγεί ο Aλέξανδρος Τσελεπής, από την ομάδα του The Bar in Front of the Bar, ο οποίος μας έδωσε τη συνταγή για αυτή την «αφράτη», αλκοολούχα γρανίτα που έχει και μερικές νιφάδες καρύδας για στολίδι.
Αλέξανδρος Τσελεπής
Υλικά
30 ml λευκό ρούμι κουβανέζικου στιλ
15 ml ρούμι agricole (κατηγορία από ρούμι που παράγεται αποκλειστικά από τον χυμό του ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσα)
120 γρ. καρπούζι (χωρίς κουκούτσια), ψιλοκομμένο
220 γρ. πάγο
40 ml κρέμα καρύδας
15 ml χυμό λάιμ
1 τσιμπιά αλάτι
Διαδικασία
Σε ένα blender βάζουμε το καρπούζι, προσθέτουμε τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η υφή του μείγματος να θυμίζει γρανίτα. Προσοχή: δεν χτυπάμε πάρα πολύ γιατί θα στερεοποιηθεί – θέλουμε να έχει «αφράτη» υφή για να πίνεται εύκολα.
Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με νιφάδες καρύδας.