Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο Med Liquer, που χρησιμοποιεί σε αυτή την συνταγή η Πόπη Σεβαστού, Bar Manager των Nolan και Proveleggios και του ναξιώτικου Belman, παράγεται στο Ρέθυμνο, αντλεί τη γλυκύτητά του από ΠΟΠ μαστίχα Χίου και την οξύτητα από ζουμερά πορτοκάλια Λακωνίας και γκρέιπφρουτ Κρήτης που ξεφλουδίζονται στο χέρι. Είναι ένα μεσογειακό και ισορροπημένο λικέρ πορτοκαλιού έφτιαξε η ομάδα του βραβευμένου Barro Negro, για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε την «τέλεια Μαργαρίτα» και όχι μόνο.
Πόπη Σεβαστού
Υλικά
- 320 ml Med Liqueur
- 50 ml λευκή τεκίλα
- 25 ml χυμός μοσχολέμονου
- Ξινό Νερό
Για το χείλος του ποτηριού
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού σετσουάν
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη, ανακατεμένα σε ένα ρηχό πιατάκι
- φρέσκια ρίγανη για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ελληνικό spritz με λικέρ πορτοκαλιού και τεκίλα, βρέχουμε το χείλος ενός ποτηριού με λίγο χυμό από το μοσχολέμονο και το αναποδογυρίζουμε στο πιάτο με τα μπαχαρικά, ώστε να κολλήσει το μείγμα
- Έπειτα βάζουμε τον πάγο, όλα τα υλικά και τελευταίο το Ξινό Νερό. Ανακατεύουμε καλά.
- Γαρνίρουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.