Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο daiquiri φράουλα γίνεται ακόμα καλύτερο με τζίντερ και λίγο μαύρο πιπέρι.
Νόρα Κουφού
Υλικά
60ml λευκό ρούμι
30ml shrub φράουλας
15ml χυμός λάιμ
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το shrub φράουλας:
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
100 γραμμάρια τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
μισός λοβός βανίλιας
500 γρ. ξύδι
Διαδικασία
Για το shrub φράουλας:
Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ daiquiri φράουλα, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το shrub. Τοποθετούμε σε ένα βάζο τις καθαρισμένες φράουλες, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια, κλείνουμε το βάζο με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
Στην συνέχεια το ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο.
Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Κρατάμε στη άκρη τις φράουλες (θα τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα για γαρνιτούρα), βάζουμε το υγρό σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το κοκτέιλ:
Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 12”.
Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupe.
Πάνω από τις φράουλες που περίσσεψαν από το shrub, τρίβουμε λίγο πιπέρι και γαρνίρουμε με αυτές το ποτό μας.