Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια πιο βοτανική, «μεσογειακή» παραλλαγή στο κλασικό daiquiri με ελαφριά γεύση χαμομηλιού, λεμόνι και μέλι.
Νόρα Κουφού
Υλικά
60ml λευκό ρούμι αρωματισμένο με χαμομήλι
25ml χυμός λεμονιού
20ml σιρόπι μελιού
Για το αρωματισμένο ρούμι:
700 ml λευκό ρούμι
12 γρ. χαμομήλι
Για το σιρόπι μελιού:
200 ml μέλι
100 ml νερό
Διαδικασία
Για το αρωματισμένο ρούμι:
Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ daiquiri με χαμομήλι και μέλι, ξεκινάμε αρωματίζοντας το ρούμι με χαμομήλι. Σε 700ml brugal Blanco προσθέτουμε 12 γραμμάρια χαμομήλι και αφήνουμε το ρούμι να αρωματιστεί για 30'.
Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα και το διατηρούμε το στο ψυγείο.
Για το σιρόπι μελιού:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μελιού βάζοντας σε μια κατσαρόλα το μέλι και το νερό και ανακατεύοντάς για λίγα λεπτά τα πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το κοκτέιλ:
Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 12”.
Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupe.
Παίρνουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τη «σπάμε» πάνω από το ποτήρι μας, για να απελευθερωθούν τα έλαια της στο κοκτέιλ και τη ρίχνουμε μέσα στο ποτό.