Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς
Αποθήκευση για αργότεραΣτο Line, το μπαρ που βγήκε 14ο στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, το περιμέναμε να βρούμε μοναδικά signature κοκτέιλ. Δεν περιμέναμε όμως να μας τραβήξουν την προσοχή τα κλασικά. Και όμως στο Line δίνουν έμφαση στις κλασικές συνταγές και τις αναβαθμίζουν γευστικά με αναπάντεχα υλικά. Εδώ η συνταγή που εξασφαλίσαμε για το το Cobbler, στο οποίο προσθέτουν λικέρ μαστίχας.
Νόρα Κουφού
Υλικά
- 20 ml Axia (dry απόσταγμα μαστίχας με 40% αλκοολικούς βαθμούς)
- 30 ml κρασί Beaujolais Nouveau
- 25 ml sweet red βερμούτ
- 20 ml γκρεναδίνη
- 8 ml χυμός λεμονιού
- 1 φλούδα ακέρωτου λεμονιού (για το γαρνίρισμα)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το Line's Cobbler προσθέτουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε καλά.
- Aδειάζουμε σε ποτήρι highball και γαρνίρουμε με τη φλούδα λεμονιού.