Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Αποθήκευση για αργότεραΙδανική επιλογή για το απόγευμα, το Americano είναι ξαδερφάκι του Negroni αλλά πιο ανάλαφρο και με φυσαλίδες.
Δημήτρης Κιάκος
Υλικά
30 ml γλυκό βερμούτ
30 ml ιταλικό μπίτερ
100 ml σόδα
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το Americano, σε ένα παγωμένο ποτήρι προσθέτουμε πάγο και στη συνέχεια το βερμουτ και το ιταλικό μπίτερ.
Απογεμίζουμε με σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμόνι και μια πορτοκάλι.