Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΛικέρ amaretto και φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού συναντιούνται σε ένα πολύ ευχάριστο γλυκόξινο, ξηροκαρπάτο sour, ελαφρύ και δροσιστικό.
Γιάννης και Κώστας Αλαμπάνος
Υλικά
60 ml Disaronno (λικέρ πικραμύγδαλο)
30 ml χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
5 ml (1 κουτ. γλυκού) σιρόπι ζάχαρης (ανακατεύουμε ζάχαρη με ζεστό νερό σε αναλογία 2:1)
1 κερασάκι γλασέ για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το amaretto sour , χτυπάμε τα υλικά σε σέικερ με πάγο και σουρώνουμε σε στρογγυλό κουπέ ποτήρι με πόδι.
Σερβίρουμε το amaretto sour με ένα κερασάκι γλασέ.